Stegna

I fredags var jag på utflykt till Stegna, studerade den lite eftersom jag ska hålla i den nu på fredag. Spännande att få köra en själv! Det är den skönaste utflykten med bara massa sol och bad.

Har idag haft hotellservice själv också, och ikväll ska jag lämna och hämta folk på flygplatsen. Det blir min första transfer i verkliga livet, kommer bli så fett. Jag är sjukt taggad att få prata i mikrofonen och hälsa folk välkomna till den vackra ö!


Solresor, båtsnubbe och Bravo Tours







Härligt jobb man har hörrni :)
Hur går det med er skype förresten? Mamma, pappa, syrran, boobie, carrå, bella, milla, belle och alla mina andra nära?

Sol och bad!

Hade som tidigare nämt mitt första välkomsmöte idag!! Det var väldigt skoj att få ta på sig uniformen och låtsas veta allt om hela Rhodos. Visserligen kan jag väl en hel del, men har ändå bara varit här i 9 dagar... men det gick bra och gästerna fick svar på sina frågor :)

Efter det var det dags för lite strand. Vi hann med i alla fall två timmars sol och bad!
Ikväll ska jag ut och äta med några från Service&co, det ska bli jättemys! Vi är några stycken som jobbar här nere tillsammans.


Här är akropolis i Lindos


Och en vacker, vacker hjärtformad vik man såg från utsikten på akropolis.


P.S syster: nej, det har jag inte fått! skickade du till det grekiska numret? mitt svenska har jag ju inte.

Uniformsdax!

Här har ni eran Solguide!
Tillsammans med söta kollegan Zandra.

SKYPE!

Alla mina vänner och min familj, skaffa skype!
Jag vill se er, höra er och berätta för er om vad som händer.

Det här är ingen fråga, utan en tillsägelse. Gör som jag säger och skriv er skype i kommentarsfältet eller på facebook sen :) Puss

Då man intar Rhodos!

I förrgår kväll var jag, Zandra och Alex ute och gjorde bargatan. Vi fick en impuls, gick på supermarket och köpte dricka, förfestade med Antonias makaronisalami och stack ut. Guuud vad folk det var, men med gratis shots och att dansa på baren var det en riktigt bra kväll! Tack för det brudar.

Det är konstigt här på Rhodos, man tänker aldrig på tiden. Vi kom hem klockan 5 (!), jag var uppe två timmar ytterliggare och snackade med Andreas och klev upp klockan 8. Dvs 1 timmes sömn....
MEN, dagen efter, alltså igår, var jag så sjuuukt speedad hela kvällen. Jag förstår inte! En timmes sömn och en jäkla festnatt och inte ett enda tecken på bakismående?

Jag gick på 1.5 timmes promenad runt stan för att orientera mig, åkte minitåg, badade i havet, solade, duschade, var ut på middag osv..


Bjuder på en fantastisk utsikt från Sheraton Hotell.
Kusten på andra sidan havet är Turkiet faktiskt!

Utflykt till Lindos!

Åh, jag mår så braaa här. Trots att jag svettas ihjäl i värmen är jag så lycklig varje kväll jag går och lägger mig. Snart är det dessutom dags att ta på sig uniformen för första gången och hålla i sitt första välkomsmöte in real life. Spännande...

Första tiden har varit underbar. Jag har fått studerat mina kollegor, åkt på massa utflykter (more to come) för att kunna dem, ätit ute, festat lite, träffat service&co-are och i veckan ska jag åka på fler utflykter och ha lite stadsorientering. Ju mer jag ser utav Rhodos, ju mer älskar jag ön.

Men igår var jag på utflykt till Lindos med stop i Kalithea och Faliraki. Här är det i bilder:









Lindos kallas också för de vita pärlornas stad, och här ser ni varför. Varenda hus är vitt och det är faaantastiskt vackert. Den är inte större än vad ni ser på bilder, vilket också är otroligt.

Ikväll ska vi till flygplatsen och ta emot/lämna gäster. Det ska bli spännande :)

Team-dag!

Idag har varit en riktig stekardag tillsammans med mina kollegor. Destinationschefen Elin hade planerat ihop en fin stranddag på Tsambika med god picknickfika. Och lite ess i ärmen hade hon allt ;)

Åh, ni ska bara veta hur mysigt det är här på Rhodos! Helst när man åker längst östkusten mot Kalithea, Faliraki och Lindos. Lovelyyyy... nästa inlägg ska jag visa Lindos och hur otroligt fint det är där, trots att bilderna inte alls gör staden rättvisa.


Vi tog våra guidebilar och drog!


TEAM Rhodos på äventyr


Såhär blev det, sjuuuk adrenalinkick!

Dagen på stranden blev klar runt 5, sen åkte vi för att besöka ett kloster som låg 300 trappsteg upp efter en bits promenad i uppförsbacke! Var man död eller? Ja, det var man..
Men hua vad det var värt mödan. Otrolig utsikt och vackert kloster.







Det var vår team-dag. Inte helt fel, eller hur?

Min lägenhet!

Jaha, idag gick jag med min "mentor" Hanna ut och fick observera ett välkomsmöte. Ingenting skrämmande eftersom vi gjort det tidigare (ni minns min 6a?), det enda som krävs är väl att jag ska plugga på om Rhodos. OCH hitta till hotellen i denna trafik...
Annars har vi haft hotellservice och lärt mig lite om här på kontoret nu på eftermiddagen.

Jag säger bara en sak, grekisk mat är fööör god...vill helst inte se ut som en padda när jag kommer hem men det är bra nära alltså.

I alla fall, lovade er min lägenhet och min lägenhet ska ni få! Inga förhoppningar nu, för den är rätt gammal och sliten. Men den är MIN!








Sen köket var ingenting att visa och balkongen ser ut som en vanlig balkong. ´
Lite mer personlighet här så blir det nog fint ska ni se! Trivs i varje fall :)

Men nu är det dags för mina nära och kära att komma ner och hälsa på mig och denna vackra ö! TÄNK på att jag fyller 20 år den 23e september...say no more.

Båttur till Symi-öm

Japp, redan första dagen fick jag följa med två kollegor med båt till Symi, vilket är en ö som är fantastiskt vacker. Den är väl bevarad och riktigt typiskt grekiskt. Vi fick se en vacker kyrka och promenera längs äldre hus och äta god mat.

Imorgon ska jag få studda (följa med) på välkomstmöte tillsammans med Hanna och därefter hotellservice. Ska bli väldigt spännande att se hur Solresor sköter det, efter en hel månad på Service & Co. Och för alla mina nära, jag kommer få ett nytt nummer som kommer bli grekiskt men det hör jag av mig om. Mitt gamla nummer kommer jag använda bara ibland.












VACKERT.
Ska lägga upp bilder på min lägenhet sen också tänkte jag. Min alldeles egna lägenhet! Bor precis vid bargatan och havet, bättre placering kan man inte få. HÖRS!

Mot varmare breddgrader - igen

För att sammanfatta kort vad jag gjort sedan jag kom hem från guideskolan kan vi ta det i punktform:

- Åkte direkt ner till Malmö på intervju för Solresor
- Kom hem och började jobba samma dag
- Fick jobbet på Solresor
- Satte planer mot Turkiet och Side i augusti....
- .... men blev till slut Rhodos NU!


Och där är jag nu.
Sitter på tåget mot Arlanda för att invänta flyget till Rhodos. Det ska bli fantastiskt underbart att få komma ner till en sån vacker ö. Jag har fått stor stor hjälp från min familj där hemma så lägenheten hann bli klar. Stort tack också till min arbetsgivare SJ som är flexibla nog att kunna släppa iväg mig direkt och ändå vara positiva till att jag kommer tillbaka.



Det blir tårar i ögonen när jag tänker på alla jag kommer sakna. Men jag försöker blicka framåt och tänka att det här kommer bli mitt livs tid!

RSS 2.0