Blivit med barn!

Jag och Viktoria har blivit med kattungar på vår balkong! Dom är supersöta :) Först var de lite rädda för oss men idag satt ena och åt tonfisk ur min hand. Och ja mamma, vi vet att vi inte ska mata dom, men vi kunde inte låta bli!

Hade Sälj & Service-examen idag, fick en 5:a! Awesome.
Imorgon är det utflykts-examen i buss,
och på måndag är det Examen 2 (sammanfattning från v.2-v.4
)

Ikväll ska vi kika på Champions League-finalen på widescreen utomhus. Kommer bli grymt! Ska bli skönt att komma ur plugg-zonen en stund och bara slappa med den kära gruppen.



Usch, vill inte ens tänka på tisdag då alla åker hem... det kommer bli så ensamt! Fast rätt mysigt att bara vara 15pers också, men ändå. Nu är man aldrig ensam. Vill man vara ensam och sätter sig långt uppe i skogen nånstans kommer det alltid nån:
"Får jag sitta med dig? :)"

Men fra og me nu ska ja kun snakk dansk, for jeg ska på interwiev for ett danskt rejsesellskaep neste uge.
Haj haj!

Port Aventura

Idag har vi varit på en riktigt häftig utflykt! Vi var till Spaniens största nöjesfält! Vi åkte en rutchebana (bergochdalbana) som hade åtta loopar! Sen åkte vi massa vattenrutchkanor så vi blev halvt genomvåta under vår tur. Men det var sjuukt roligt!

Nöjesfältet var otroligt stort ch det kändes som att vi gick och gick och gick hela dagen. Inte nog med att jag och viktoria vaknade 07.30 (bussen gick 07.30!) men vi hann med ändå. Sprang ner i sovkläder och utan BH. Det var en syn för grabbarna i alla fall.. hehe




liten show


alla danske dränger och instruktör Stina


barndelen


asrolig vatten"rafting"


smukkt

Hur roligt som helst. Alla däckade på bussen hemöver till hotellet och nu ska vi plugga. 3 examen på 3 dagar, NU KÖR VI!

Imorgon ska vi även lyssna på lite resebolag som kommer ner och pratar, bland annat fritidsresor. Och intervju blir det till helgen. spännande!

Dans för fulla muggar!

Igår och i förrgår hade vi det riktigt sjovt! Vi fick dansa med Let's Dance-Tobias!! Service & Co flög ner honom från Sverige. Riktigt jävla roligt var det rent ut sagt!
Vi fick dansa salsa, jive och rumba. Jive var definitivt roligast! Dra mig baklänges.









Ja, ni ser! Det var fart och fläkt hela tiden och folk svettades som grisar. Grymt roligt! Jag och Anette rockade loss på jiven och det var grymt. Svårt att förklara hur roligt det var.

Utgång

Äntligen börjar det bli lite varmare på kvällen. Man fryser lätt när det bara är 20 grader ute.. Men för några kvällar sedan var vi ut och firade lite och det tänkte jag visa er nu. Så mamma, pappa och syster: sluta kolla nu.











Alltså vi är ett sånt sjukt tight gäng! Alla 60 svenskar är så sammansvetsade, det gör mitt lilla hjärta otroligt lycklig. Det känns som att när man kommer hem, kommer det bli såhär: "Vart är alla?"

4 dagar kvar tills alla åker hem...sorgligt att bli lämnad :(

Mmmm....



Spanska delikatesser...eller?

Första hjälpen!

Har under de senaste tre dagarna haft undervisning i första hjälpen...inga konstigheter. Men jag talar nog för hela klassen att det var SÅ skönt att få en svensk instruktör. Jublet var ohejdbart när han presenterade sig, haha.

Har nyss haft en skriftlig examen och ikväll blir det en spännande praktisk examen. Vi ska få gå in i ett rum med skadade människor och agera därefter. Kan vara väldigt nyttigt. Men idag har vi även hunnit med lite sol på siestan!






alla var lite trötta...


... och då kom våra galna instruktörer in och körde en ful dans...


... och då blev vi glada igen! :)

Livet är fantastiskt här fortfarande, trots ohyggligt långa dagar och lite sömn. Två veckor kvar nu, tre avklarade. Vart tog tiden vägen?

(Igårkväll hade vi även en lite sittning då fyra av våra 8 permanenta instruktörer satt och berättade om deras guideupplevelser. Det var allt från dödsfall till tropiska paradis. Intressant att höra!)

Examen 3 avklarad!

Har tyvärr inget batteri i kameran så det blir inga bilder idag.

Hade examen igår i välkomsmöte, dvs mötet man går på när man kommer fram till hotellet när guiderna står och berättar lite om staden, nattliv, restauranger, utflykter m.m. Det var jag, Mathilda och två danskar tillsammans och vi var ett riktigt gott team!

Betygskalan här på service&co är 1-6, varav 6 är OTROLIGT bra. Man kan inte jämföra det med MVG för det står högre än så. Får man en 4 anser de att man är klar att åka ut i branschen och börjar jobba, så tänk er då var en sexa är. (Mina tidigare examen var på 4 och 4)

Men tro på fan att jag fick en sexa på välkomstmötet!! Jag är den enda hittills som fått en sexa av alla 140 pers på alla examen vi haft. Vilken mäktig känsla när alla applåderar och instruktörerna säger att de är stolt över en.

Overkligt. Jag vet också att min pappa sitter och ler när han läser det här, hej pappa!

Fullt uuuupp

Vad jag önskar ändå att vi kunde få några timmar ledigt så man kan dra sig ut på staden och shoppa lite. Men det finns verkligen noll tid över. Hela siestan fylls utav plugg och på kvällarna är det aktiviteter..what to do.

Men roligt är det i alla fall. Igår hade vi cabaret som sagt och det blev succé!! Det var så jäkla roligt att få sjunga och dansa och skämta inför alla svenskar och danskar. Ikväll är det danskarnas tur, och jag hoppas det blir bra för dom har en jäkla press på sig efter vår show igår ;)







Själv spelade jag Sidsel, en dansk instruktör. Hon är känd för sitt extremt stora hår och brillor. Står vi bredvid varandra var det extremt likt kan ja tycka!
Jobbigt idag bara att försöka få ut all tupering....det är omöjligt. Hur gör man?

Men nu blir det mat! Väntar bara på att min fruga Viktoria ska komma tillbaka.

FC Barcelona

Helt sjuuukt kul. I söndags var vi in till Barcelona och såg FCB ta emot pokalen. Jag låter bilderna tala för sig själv.







MÄKTIGT!

Hemlängtan

Tiden har gått så sjukt fort hittills, men nu börjar hemlängtan komma. Inte att jag vill hem till Sverige, utan att jag vill träffa alla mina vänner och familjemedlemmar. Jag saknar er allihopa men det som känns mest jobbigt är att vara borta från min älskling tuva-lee.

Gick igenom några bilder igår och läste igenom vad min syster hade skrivit och då blev jag lite ledsen.. det känns som att jag missar så mycket med min gotjej. Måste få en heldag ihop när jag kommer hem :)


Är hon inte världens finaste så säg!

OCH FÖRRESTEN

VILL NI VETA VAD VI SKA GÖRA???

VI SKA ÅKA TILL CAMP NOU OCH SE BARCELONA SPELA SISTA MATCHEN OCH TA EMOT VINSTPOKALEN!!

Trots mitt bristande intresse i fotboll känns ändå det här huuur stort som helst! vilken känsla när 100.000 människor jublar ikapp med att de lyfter bucklan. Hoppas ni är galet avundsjuka.

Nice to know

Sol & bad

Det första doppet är taget! Den första examen gick väldigt bra :) bra betyg och nöjd med min insats. Därför kände vi att vi kunde relaxa lite vid poolen och ta en öl på kvällen.

Men idag är det en till examen i allt vi haft hittills, och imorgon är det praktik i välkomstmöte (ni vet det där tråkiga på charterresor man aldrig går på...) 25min långt och vi är 2 svenskor och 2 danskar i varje grupp.






Sen drog vi en examen-fest. Det var kul!

Guuud vi har ingen tid över... visserligen sitter jag i solen och pluggar nu, men det här är den enda tiden jag har till examen ikväll och praktiken imorgon. Dessutom har vi inte lediga tider samtidigt som danskarna så vi kan aldrig finna tid att öva ihop. Det gör mig arg.

Men men, det är livet som guide mina damer och herrar!

Utmaning på hög nivå!

Igår hade vi en grym instruktör influgen från köpenhamn. Han pratade om sälj&service, vilket jag trodde skulle bli astråkigt eftersom jag gått en sån kurs tusen gånger. Men han hade nytänk i sig och allt blev huur roligt som helst!

Vi fick även utmana oss själva genom att hoppa från en stol ner på krossat glas. Det är sjukt vad dom utsätter oss för, haha!









Den sista bilden är på tre av våra instruktörer. Och mamma, jag kommer gifta mig med mannen i mitten så du vet! :) han är dansk.

Äntligen börjar vi få lite sol på oss också, men det är bara någon timme per dag pga alla lektioner. Hörde att det var fint väder hemma också så ni lär ju vara brunare än mig när jag kommer hem.......

Anette: Du får JÄTTEgärna skicka klänningen om du tror den hinner hit? Jag bor på rumsnummer 1145 (viktigt).

Active Natura

Vi fick en sjukt rolig upplevelse häromdan.
Vi åkte till ett ställe strax utanför Lloret de mar där de står för klättring och såna saker. Där klädde vi på oss sele och körde järnet uppe i träden - åkte linbana, klättrade och klängde. Solen strålade och det gjorde även vi!











Och så lite G-fit (Guide-fit) såklart. Hur skönt som helst att få träna och hålla sig i form i grupp. Man blir så peppad!
Har nyss varit på en kvällsunderhållning för grupp 2, den var sjukt bra! Skräck-tema..tror jag hoppade ur brallan 3 gånger under showen. Süüper.

Imorgon är det första examen...wish me luck!

Barcelona

Trots regnet och att jag inte hade batteri på kameran fick jag med mig ett par bilder från trippen till Barcelona. Fantastisk stad! Det blev lite shopping, sightseeing och vääärldens coolaste utsikt från det högsta berget i Barcelona. Jag orkade inte ens bry mig i att knäppa kort på det för man blev helt stum och det fanns inte en chans att bilden skulle göra verkligheten rättvisa.






La segrada familia. En kyrka i pågående projekt som beräknas vara klart på 250(!) år. Allt är handgjort och otroligt vackert. Dom har byggt det i ca 120 år just nu om jag inte minns helt fel.

På kvällen hade vi även Black&White party, GALET ROLIGT! Vi gick alla 140guider på 6 olika klubbar och dansade, drack drinkar och lekte. Det svarta laget vann såklart, för där ingick jag ;)
Lekarna var poledancing, armhävningar, sjunga den vackraste låten, asskissing för domarna, catwalk, galnaste dansen osv.










Barcelona

För alla er som gillar fotboll så besökte vi Camp Nou igår!! Mäktigt som bara den kan ja lova, och då är inte jag någon fotbollsfantast. Det blir en match framöver med FC Barcelona vi ska få se! Avis?









Det har varit dåligt väder ett par dagar nu.. men det lider inte vi av eftersom vi inte är ute mycket. Det regnade hela dagen igår i Barcelona så det var lite synd faktiskt.
4 veckor kvar, WIHO!

Memo-teknik

Vad säger ni om jag säger att jag kan memorera 30 tal genom att bara höra dom en gång?
Det kan jag nu. Efter Oddbjörns lektion är man en helt ny människa i princip. Sjukt intressant och oerhört nyttigt för oss guider.

Utan förvarning fick jag komma fram på scenen och dra hela avrese-transfern genom tekniken han lärde oss. Det gick hur bra som helst och jag fick miljoner med komplimanger och kramar efteråt! Man verkligen känner kärleken i gruppen.


Oddbjörn och mig såklart


Här memorerar han alla 52 korten i en kortlek på endast 1min och 50sek!



Man fick köpa hans bok för 5 euro, vilket jag gjorde, och fick en hälsning i boken! En alldeles egen och speciell. Det står "Hej Matilda! Jag är stolt över din transferpresentation. Fantastiskt! /Oddbjörn"

Å ni ska veta att jag spenderar all min lediga tid till er nu, så jag hoppas ni uppskattar det!

Dagsschema

Tänkte skriva upp vårt schema vi hade idag, så min älskade familj får veta vad jag pysslar med om dagarna. Vill bara understryka ännu en gång att det inte alls är mycket solande och har inte tagit mitt första dopp än. Detta är en seriös utbildning!

Morgon: Träningspass med löpning i staden med olika uppgifter och styrke efteråt
Siesta: Övning inför kvällsunderhållningen vi arrangerar på söndag på hotellet
Middag: Lektion som innebar inspiration och motivation
Kväll: Gå på kol
Natt: Plugga transfer-teori


Såhär ser det ut när man går på kol, haha

Tack för mig. Nu ska vi sova!

P.S


Evelina hälsar!

Å jag lär nog snakke dansk när jag kommer hem sen..

Jag är SÅ stolt över mig själv!!

Jag har gått på glödande kol idag, 600 grader!!
Jisses vad man känner sig at the top of the world om man säger så. Är så galet stolt över mig själv och tycker det är en helt fantastisk upplevelse. Tack Service & Co!

Livet leker fortfarande. Det är skola och plugg 24/7 men under de korta pauserna har vi så himla skoj. På lördag åker vi in till Barcelona centrum, har black&white-party och på söndag ska jag och min grupp bjuda på kvällsarrangemang. Kommer bli grymt.










Sitter just nu nere i baren med min goa vän Evelina och pluggar transfer-teori. Vi ska lära oss guidesnacket man har på bussen till och från hotellet, examen på det nästa vecka! Det bland många andra saker.
Imorgon blir det spännande, vi ska få lära oss att memorera saker! En kille som kan memorera 36 tal på 5 minuter ska lära oss tekniken.....YES!

Vill för övrigt tillägga att jag har världens goaste roomie, Viktoria!

Livet leker!!

ÅÅÅÅH vad roligt jag har!! Service & Co. är det bästa jag gjort i hela mitt liv!
Det är fantastiska människor, fantastiska instruktörer och fantastisk stad! Tyvärr hinner vi inte vara i solen så mycket under dagarna för det är aktiviteter heela tiden. Kom precis hem från en mingelfest med tema rödljus.

Rött = upptagen
Gul = lite si och så
Grön = singel


På flygbussen


Jag och min kära vän viktoria


Nervösa guider på resan


På ingång i staden

Hade inga bilder på festen tyvärr.. men det var sjukt roligt! Imorgon ska vi ut och träna klockan 9 på morgonen så det är nog dags att sova nu.
Jag trivs så galet bra här! Har noll hemlängtan just nu :) Men det lär nog komma. Så nu vet ni att jag mår bra och att jag lever livet! Godnatt.

Sista rycket!

Idag blir det till att städa, packa klart och rensa kylskåpet. Vill göra det så mysigt som möjligt att komma hem (när jag väl gör det).


nästan klart


lyckliga barn som fick klättra på brandbilen (valborg)

Näe, nu får jag sluta dra ut på det här med städandet..
Är så sjuuukt nervös och spänd.
Hoppas ni hänger med mig nu hela resan, för det kommer bli awesome!!
RSS 2.0