Beduinkväll!

Igår var jag med om något sjukt häftigt!
Jag fick spendera en hel kväll med beduinerna, det folkslaget som bor ute i öknen. Aldrig kommer jag nog uppleva något så genuint och mysigt som det. Att befinna sig ute i kolsvart mörker och bara små lägereldar och stjärnorna som lyser upp.. fantastiskt!

Jag fick rida på kamel, vara med och baka deras bröd, äta god beduinsk middag, se solnedgången mellan bergen, röka shisha och dansa deras dans tillsammans med en trumslagare. Att de lever så primitivt gör att de får vara kreativa i dans och musik - och jag måste säga att det är bättre än något annat!

Att vi sedan fick stjärnskåda och se både jupiter och månen i kikare, det var speciellt.


beduiner och kameler


vackra solnedgång


brödbakning av en bediunpojke


jag och lokalguiden!


månen!!

Även fast jag är superglad att min kamera kom fram (efter en månad) blir jag inte lika lycklig när jag inser hur dålig kvalité det är på bilderna. Får nog investera i en ny och fräsch när jag har semester.

Idag var en bra dag och imorgon är en annan bra dag, eller hur syrran :)
Puss och kram.

Cfun!!

Äntligen fick jag mig mitt första dyk!
Idag skulle vi studera hur dykfirman sköter sig.. typ! Så vi begav oss ut till sjöss och fick dyka för första gången i mitt liv. Det är såååå fantastiskt. Sjukt svårt att förklara känslan att befinna sig i ett akvarium med fiskar och koraller i alla olika färger och former. Som i en dröm.

Sedan blev det ett polisbesök med stackars zandra och nu sitter jag här, dricker en god egyptisk öl och väntar på att Hanna ska sminka klart sig. Eller vad hon nu gör. Kika på lite bilder så länge!







Kul dag. Nu siktar vi mot en rolig kväll!
Jag och Hanna gjorde en film på båten.. alltså vi skrattar oss i krämpor varje gång vi ser den filmen! Så sjukt många roliga saker. Den är strax upplagd på facebook så kolla gärna på den. Hannas minspel, gestikulationer och kommentarer är bara bäst.

M <3 H = sant

Ras Mohammed

Idag hade vi en sjukt bra båtutflykt!
Jag och Hanna lyckades sälja en hel båt fyll med endast svenskar som bara längtade efter att få snorkla i detta akvariumliknande hav, och inte minst då i nationalparken Ras Mohammed! Jag åkte som guide och det var en riktigt lyckad tur. Fick till och  med leka lite med en bebis-papegojfisk!

Vi hade dessutom en dam som dagen till ära fyllde jämnt, så igår specialbeställde jag en tårta till henne. Vi fyllde lunchsalen med ballonger och glitter, samlade alla och tog in henne sist av alla. Sedan sjung vi, åt tårta och gav en liten present. Hon fick till och med tårar i ögonen, så jag tror det blev lyckat.

En glad dag helt enkelt! Nu är det bara till att vänta på min älskade sambo så hon kommer hem. Saknar henne... blir lätt så när man umgås jämt.



Ibland får man götta sig lite.
Matilda & Hanna + Starbucks = sant

Still going strong

Igår var jag i Kairo igen - min älskade huvudstad!
Trots att det är överbefolkat, bilar och kameler överallt, skitigt och fult så kan jag inte låta bli att få det där barnsliga leendet när det står på schemat: Matilda - Kairo. Just känslan att få guida ovetande människor in i det egyptiska museet, pyramiderna och citadellet är häftig. Mäktig.

Givetvis kan jag inte låta bli att knäppa turist-kort på mig själv heller.. för det är så man gör!





Jobbet är fortfarande stressigt, man jobbar 12 timmar om dygnet och ändå känns det som att det inte är nog. Man har knappt tid att äta (på riktigt!) och problemen blir ju inte mindre. Sedan råkade en kollega igår ut för en olycka... trafiken här nere är som sagt hemsk, och att hon nu ligger på sjukhus gör mig inte mer säker bakom ratten. Vi tänker på dig Rikke!

Men imorgon ska jag ha en heldag på havet, snorkla och sola hela dagen!
Kanske får det en att slappna av lite, kanske inte.

Show i all ära!

Lyckad kväll igår med många glada miner och skratt!
Vi bestämde oss för att gå ut och äta middag igår, eftersom det nu var ett tag sedan. Så vi testade på en italiensk restaurang och det var fantastiskt god pizza!! Bra start på kvällen.

Efter det begav vi oss mot Panorama Zaza som har fantastisk utsikt över hela Naama Bay. Där bjöds det på goda drinkar, shower och shisha! Jag låter bilderna tala för mig. Man kan säga att jag var SÅHÄR nära att brinna upp, bokstavligt talat!








hög apa, haha


Här gällde det att ha is i magen i alla fall!

Otroligt roligt. Tack för det brudar!

ADRESS

Förlåt att jag inte hört av mig på ett tag, men det är galet med jobb här. Jag fattar inte hur vi kan vara två guider på 200 gäster. Såhär kan det inte fortsätta bara, säger bara det.

Men, vi har bytt kontor så den nya adressen är:

Matilda Burström
Meeting Point Egypt
Sunny Lakes Compound
Mall 2 - Shops 24 to 27
Naama Bay
Sharm El Sheikh

Jag saknar er allihopa. Helst min syster och tuva-lee såklart. Hoppas vi ses snart!
RSS 2.0