Vi rockar Sharm!

Idag hade jag och Hanna ett kick-ass välkomstmöte!
Jag tror vår chef är väldigt stolta över oss. Vi samlade alla på en restaurang, det kanske var 50-60 personer, med drinkar och mikrofon. Sedan körde vi avbrottsfritt om all information, sevärdheter, utflykter osv. Otroligt synkat och kul att visa mer än bara kartan.

Ikväll ska vi på halloween-party på vår mysiga bar Camel-bar. Man ska tydligen vara utklädd men vi får se om vi går så långt.. innan det blir det lite hotellservice och mer kontorsarbete. Varmt är det också, puh!

Ja, nu gick det inte att ladda upp bild heller. Bra blogg.se, bra.




Men på onsdag hörrni, då jäklar, då ska jag ha en utflykt till Kairo och pyramiderna!!
Äntligen ska jag få vara guide på en rejäl utflykt, som jag längtat! 24 timmar tar den och vi kommer att få se mycket. Så imorgon blir det plugg på det!
HÖRS.

Sharm el Sheikh grows on me!

Japp, det är sant, jag är smått förälskad.
Nu när mitt griniga jag har lagt sig, inser jag faktiskt att jag kan få en riktigt fin säsong här i Egypten. Dels för att mina kollegor på kontoret är fantastiska, sedan träffar man så sjukt mycket folk ute på olika barer - ving, apollo, fritidsresor, atlantic osv osv.

Igår åt vi på en libanesisk restaurang, suuupergott! Sedan begav vi oss vidare till Camel-bar, vilket är ett hängställe för guider. Där träffade vi massa folk, men bland annat ett killgäng från australien, storbritannien och canada. Vi kom fram till att de spelar Rugby och bjöd in oss till sin match ikväll, KUL! Ska bli väldigt spännande.

Men, mitt största problem är fortfarande outhärdligt - myggorna. Alltså jag får panik! Mina ben är täckta i ärr, sår och kliande bett och jag vet inte vad jag ska göra. Dom dras till mig alldeles för mycket. Giftet gör mig skakis dessutom av det oändliga klieriet. Fasiken.

Pyrrisar!

Jaha, idag skulle man egentligen ha varit i Kairo.
För i lördags studerade vi den utflykten med vår goa dansk Stina och idag skulle jag ha haft utflykten som guide egentligen. Men det blev inställt pga för få anmälda, så jag fick kontor idag istället. Göra svenska pärmar. Woho.

Men hur som helst, det var hur coolt som helst att få se en av världens sju underverk, som faktiskt är den enda som står kvar! Ett annat av de sju underverken i världen låg på Rhodos, Colossen på Rhodos, men den står som sagt inte kvar så fick aldrig se den.








Sedan jag kan säga att jag haft träningsvärk i 3 dagar efter den klättringen. Puh.

BRUM BRUM

Sharm el Sheikh bjuder på så sjukt roliga saker!
Jag, mitt team och Bravo Tours tänkte en kväll; varför inte göra något roligt? Så vi tog på oss våra bästa kläder, kraftiga dojor och begav oss mot gocart-banan!! Det var galet dyrt, men riktigt kul! Man var som ett barn igen när man körde om i kurvorna.
Aldrig glömmer jag den dan min egna pappa körde in i mig när vi körde gocart med Erik och Diane. AJ.





Japp, snygga som vi var begav vi oss ut på banan.
Själv kom jag 2:a.. som jag brukar säga, nummer 2 är den första förloraren.

Meeeeeeeeeeeen vet ni vad jag har gjort????
Något som är.. varmt, svettigt, trekantigt och stenigt?
Det får ni se en annan dag.

Kontaktuppgifter!

HÄR ÄR MINA KONTAKTUPPGIFTER,
JAG GILLAR BREV, TÅRTA, BLOMMOR, PRESENTER, KLÄDER OCH SÖTA SMS.

SÅ NI VET.
PUSS

telefon: 0020 111 578 99 44
adress:
Matilda Asklund Burström
214 A RABOEL NAAMA BAY
SHARM EL SHEIKH - SUNNY LAKES F1-B2 (lägenhetsnumret)
EGYPT

Glöm inte att skriva avsändaradress.
Det är julafton snart.
Hej!

Havets under

Viiiiilken härlig dag!
För er som är rädd för att snorkla eller dyka har jag det perfekta alternativet för er - aquascope submarine!! Det är superhäftigt att åka under vattnet och få se allt trots att man inte bli det minsta blöt. Dessvärre uppfattade inte kameran alla färger under havet, men sätt in bilderna i paint och måla själva, så får ni se hur det egentligen ser ut.







Dagarna i Egypten är fantastiska med utflykter och så vidare. Trots att det är ca 583grader varmt går det bra, för det finns AC nästan överallt. Det är så himla mysigt att uppleva allt detta med Hanna. Hon är ju alla för mig här nere - mamma, syster, bästa vän, kollega. Alla frågar jag har, ställer jag till henne :)

Jeepsafari!!!

Denna dag var en riktigt bra dag!
Vi har verkligen upplevt Egypten idag när vi race'ade i öknen med en jeep, drack te hos beduinerna*, red kamel och snorklade i det fantastiska undervattenlivet. Korallerna och fiskarna är i hundra olika färger och former, prickiga som randiga, och man lessnar aldrig på att bara titta. Man kan ligga och flyta i flera timmar på de riktigt fina ställena. Dykarcert. nästa!

Det slog inte vår båtresa i och för sig, till Ras Mohammed, då hela dagen bestod utav snorkling. Tror dessutom alla gäster blev trött på oss för jag och Hanna hade skrattattacker hela dagen.. Haha, vilket minne! Men vi har lärt oss att inte skratta när man snorklar, för då får man vatten i både ögonen och i halsen...


bebiskamel!!! supersöt


lika som bär



*Beduiner = ett folkslag som bor ute i öknen utan nånting i långa klänningar.

Början på en lång säsong

Jaha, vart ska man börja!
När jag anlände till Sharm väntade mina fina två kollegor på mig - Elin och Hanna. Har blivit rumskompis med Hanna min älskade vän och vi bor i en rätt stor tvåa i Naama Bay. Lägenheten är kanonfin som sagt, och får man en timme över går man ut till poolen. Vi har dessutom hittat massa bra filmkanaler, radiokanaler från USA och att man kan spela upp filmer på datorn via USB! Små saker som gjorde oss lyckligare än lyckligast

OCH, på Bravo Tours jobbar det två tjejer från min guideskola - vilket är superkul! Det är ett bra och härligt gäng araber som är vår agent och verkar bra att jobba med. Vi får se närmre när vi kör igång på riktigt ;) Men här är några härliga bilder från första kvällarna!







Första bilderna är från vår Mexiko-middag med Bravo Tours.
Den andra bilden är från cityturen, en moské som det finns så många utav.

Inshallah.

EGYPTEN

HEJ!

Vill bara sæga att jag LEVER. Har haft otroligt dåligt med internet hær nere så ska fatta mig kort:

Sharm el Sheikh har många guldkorn och jag bor hur flott som helst med min kollega och bæsta væn hær nere - Hanna. Vi har dessutom en egen pool utanfør lægenheten!

Hittills har vi gjort supermycket, ridit kamel, åkt på jeepsafari, snorklat bland nemofiskar, besøkt olika kloster och kyrkor, pluggat in tonvis med information och ætit god mat! Bilder finns, men eftersom min kamera ær hemma i Sverige (eller førhoppningsvis på væg ner hit!!) finns inga bilder hær, før dom har Hanna. Givetvis ska jag visa er senare :)

Nu ska vi ut och ha lite orientering. Førsta veckorna ær ju som semester ;)
Jag hør av mig snart! Puss och Kram.

Hockey i mitt hjärta

Gammal kärlek rostar aldrig
Ikväll har jag varit på hockey - det enda derbyt och enda matchen jag kommer se denna säsong. Träffade milla lite på dagen i hennes nya lägenhet sen drog vi iväg. Jag gick med pappa, fast milla joinade senare för det fanns plats där vi satt. Sedan joinade norrlands sötaste Franz.

Han även med att träffa boobie, så då var min dag fulländad! Var även på babysång imorse med tuvsan, syrran och hasse. Det gäller att hålla sig sysselsatt och veckan ser inte gles ut direkt :) i like!





Trots förlust var det ändå himla roligt! Alltid ryser jag utav introt.

Hem till Sveariket!

Då var mitt uppdrag klart!
Ingen visste om att jag var på g hemåt och det fick man höra! Började med att överraska syrran och hon gjorde sig hörd på hela Alnö så Tuva-Lee blev vettskrämd! Det var så sjuukt roligt att träffa dom :) Sedan drog jag vidare till Boobie, min älskade vän, följt efter min vapendragare Carrå.

Avslutade min resa hos mammsen och hon blev också lika glad. Gud vad jag känner mig hemma, vackra vackra höstsverige! Har ett fullspäckat schema framför mig med alla jag vill träffa, vaccineringar och shopping inför egypten. Förhoppningsvis hinner jag bli peppad att fara igen, just nu vill jag bara vara hemma.

Bor hos syrran på Alnö i veckan, så tack kära syster för det!







Världens sötaste tjej och mosters ögonsten!
RSS 2.0